Halvdagsvandring och bad

1439 - Kopia

Sista dagen bestämde vi oss att ha tid med en halvdagsvandring innan vi begav oss väster ut mot väg A7. Auberoe des Seguins, som vandrarhemmet vi bodde på hette, var våran start. Det ligger i en dal i hjärtat av bergskedjan Luberon.
Vi begav oss ut med förhoppningen att kunna duscha när vi kom tillbaka till vandrarhemmet.

 

20131019_120013 - Kopia

Provence är känt för sina Lavendelodlingar och kryddodlingar vilket gjorde sig tydligt när vi vandrade i området kring vandrarhemmet. Efter 3 timmar, viss förvirring och lite svett, kom vi upp på höjden som syns på bilden.
Här ifrån kunde vi se hur vi skulle gå för att komma ned, dock gick det ändå inte som planerat.  Snåren grodde tätare och rivigare desto längre ner vi kom. Eftersom området en gång i tiden varit odlingsmark för lavendel och kryddor fanns det på bergsluttningarna gamla stigar. Dessa innebar en aning lättnad i den annars tätt härjade terrängen.

20131019_131204 - Kopia

Tillslut kom vi ut på vad som för länge sen hade kunnat klassas som väg till allas lättnad.
När vi gick på denna ”väg” hördes ett rassel i buskaget nedanför oss. Alla stannade, plötsligt rusar och knakar det och något springer bort troligtvis ett vildsvin. Det står nämnt tidigare att vi övat på att fly från vildsvin igenom ta oss upp i träd. Detta skedde inte nu när det väl gällde.
Vi gick vidare och tillbaka mot vandrarhemmet.

IMG_7298 - Kopia

Tyvärr var tiden ute för att få låna dusch på vandrarhemmet. Vissa av oss hade inte duschat på ett par dagar så vi fick passa på att nyttja det som fanns. Vattnet var inte varmt men den markanta skillnaden i fräschhet uppskattades med tanke på att vi nu begav oss vidare, för att på kvällen starta ”den långa hemfärden”.

 

Kommentera