Den långa resan hem

Bonnieux
Efter det kalla doppet i bäcken, så åkte vi till den lilla staden Bonnieux, en av många gamla små historiska städer i Provence.  Där åt vi en standardlunch bestående av baguette och yoghurt.  Bonnieux som är en liten stad med ca 1500 invånare gjorde nog stort intryck på oss alla som en liten vykortslik småstad.

IMG_4304
FofLed i Bonnieux

 

Gordes
Efter lunchen var det dags att åka till Gordes, en stad som bland annat är känd för att det där finns en slags förhistoriska iglos. Dessa ”iglos” eller Bories som de kallades kan dateras till bronsåldern 2 200 – 950 f.kr

IMG_4317Gustav framför en Bories

 

 Vedeldad  Pizza
Att skaffa mat i Frankrike var inga problem, att däremot skaffa fram glutenfria take away alternativ var till gruppen och framföralt Elias förtret, näst in till omöjligt.  Efter att alla i klassen köpt sig pizza ifrån den vedeldade pizzavanen lyckades Elias också tillslut skaffa sig en burgare som han kunde pilla bort brödet på och resan hem emot Sverige kunde börja.  Resan hem gick smidigare än resan ner, detta berodde på att köerna var näst intill obefintliga och att det var lättare att hitta vägen den här gången. Vi gjorde även ett stopp på vägen i Värmland för att besöka Klaraälvdalens folkhögskola och deras hållbarhetsdagar som de hade anordnat.

IMG_4323Jesper beställer pizza 

Kommentera