Friluftsform – ”Fjäll-, skog och vatten”

Friluftskurs
Friluftsform> ”Fjäll-, skog och vatten”

Vi följer naturen i de dramatiska förändringar som våren gör. Upplevelsen av att det skapas nytt och mötet med en intensiv aktivitet över hela vårt fjällområde blir både lärorikt och spännande! Kursen tar upp hållbar matlagning ute, miljösmarta transporter till våra naturplatser, växter som kommer efter snön och fågelliv vid Ånnsjön. Paddling och tältnätter eller sova under bar himmel ingår. Transporter och utrustning bekostas av deltagaren och kostar ~600:- som grund och om längre studieresa görs tillkommer upp till 600.-. Ansv. Nina Johansson

 

 

 

 

Friluftskockarna har ordet

Vi mötte våren genom matlagning i det fria. Vi har lärt oss att det går att göra mer och godare än man tror utomhus, både genom egna erfarenheter och även med Mickes hjälp och tips.

Här kommer vårt bästa tips!
Rotsakswok för ca 3 pers.

1 palsternacka
1 halv rotselleri
3 morötter
1 gul lök
½ burk böngroddar
Färska champinjoner
Crème Fraiche med paprika/chilismak
Ruccola
Salt
Peppar
Timjan

Strimla rotsakerna, hacka löken och fräs tillsammans med böngroddarna i olja. Krydda med salt, peppar och timjan.
Stek champinjonerna vid sidan om. Krydda med salt och peppar.
Servera med färsk ruccola och crème fraiche.

Maja, Kajsa & Julia

 

 

Kommentera