Första dagen- Castellane och Notre-Dame du Roc

20131014_124105

Vi kom fram till Col de Leques strax nordväst om Castellane vid elvatiden på måndagen efter att ha handlat frukost och lunch på en supermarket.
Här fick vi välja vilken av två leder som vi skulle vandra, en längre som slutade på toppen av Tête de la Barre eller en kortare till ”Vallée des Sirènes fossils” som var fossiler från Dugonger och Sjökor. Den sistnämnda leden valdes då hela gruppen kände sig sega efter bilturen och dimman låg tät på den andra leden.
Innan vi gick ut på leden läste vi på informationsskylten och märkte en drastisk skillnad gentemot Sverige. Den kändes påkostad! Leden var även sponsrad av flera företag.

 

20131014_135726

Framme vid huvudattraktionen på leden. Också denna påkostad. All fossil var inglasad och informationsskyltarna var skrivna på både franska och engelska vilket vi senare skulle upptäcka var ovanligt under resan.

 

IMG_4201

Det är viktigt att leka av sig då och då! 🙂
Vi uppfann en ny lek under resan. Leken som heter vildsvin går ut på att när någon ropar vildsvin ska man så snabbt som möjligt klättra upp i/på något så att ett vildsvin inte ska kunna ta en. Den som är sist eller kvar på marken förlorar och blir uppäten av vildsvinet.

 

Mackan

Lunch! Oftast bestående av baguette och Brieost.
Det uppkom vissa dispyter om vår kost under resan, speciellt frukosten som i stort sett bestod av chocoflakes i mjölk, baguette med honung, marmelad/sylt eller nutella. Vissa tycker att det var för lite fiber i maten medan andra njöt av sockerkicken (host, host, Olle och Tobias).  Frågan är om chocoflakes borde räknas som en drog? Det glutenfria utbudet var inte heller så stort till Elias förtvivlan.

 

20131014_174214

Notre-Dame du Roc
Hit gick vi på eftermiddagen. Leden som ringlade sig upp för klippan kantades av 14 monument av antingen helgon eller händelser i bibeln.

 

20131014_182637_Richtone(HDR)

Väl uppe på Notre-Dame du Roc möttes vi av en fantastisk utsikt över Verdon-floden, Tête de la Barre och Castellane.
Dagen avslutades med en himmelsk tre-rätters middag på vandrarhemmet bestående av potatissoppa, pasta och köttfärssås och Dumlechokladkaka.

Kommentera