14/10 Fredag

Frukost, Baguette.

Efter frukost packade vi ihop våra saker på l’Ouostaou i Castellane, och tackade för oss. Vi ställde bilarna några kilometer norr om Castellane, vid berget Tête de la Barre.

Därifrån gick vi en vandringsled på ca 6 km, runt berget. Vandringen började på nordsidan genom tallskog och övergick efter ett par kilometer till stening, klippig och bitvis brant terräng. När vi kom till sydsidan av berget öppnade landskapet upp sig under oss, och vi hade en mäktig vy över omgivningarna och dalen under oss. Perfekt plats för en lunch. Vi kunde se stora rovfåglar sväva ovanför oss och med kikarens hjälp kunde vi konstatera att det var en sorts gam som fanns i området och som är nära besläktade med Sydamerikas väldiga kondorer.

Efter lunchen gjorde några av oss en toppbestigning på det 1626 meter höga berget. Det var en klängig historia och när vi kom upp på en av topparna var det tveksamt om det var den högsta, men en topp tog vi i alla fall.

Färden ner gick ganska snabbt och vi lyckades komma tillbaka alldeles innan regnet och åskan kom över oss. Nu skulle färden gå till ett vandrarhem i utkanten av Marseille. Allt var i det här läget frid och fröjd, vi tog oss snabbt till en stad vid namn Digne Les Baines där det blev ett kaffestopp. Därefter tog vi motorvägen under två timmar ner till Marseille. Tyvärr kom vi dit i rusningstrafik, så redan i utkanten av staden fastnade vi i bilkö. Det blev sedan inte bättre av att vi tappade bort varandra och att mörkret föll, i dubbel bemärkelse. Vår bil bestående av Niclas, Maja, Lovisa och Rasmus irrade runt i miljonstaden med endast en karta över hela Provence att utgå från. Efter en timme insåg vi i alla fall att en stadskarta skulle vara till hjälp, därefter tillbringade vi ytterligare en timme med diverse välriktade svordomar och tandagnissel innan vi tillslut kunde svänga in på vandrarhemmet, inte en minut för tidigt faktiskt!

Det blev sen middag på en restaurang vid havet med diverse av havets läckerheter. Jag tror vi alla den kvällen somnade tämligen enkelt och hårt.

Av: Rasmus

Kommentera