16/11 Söndag

Efter att ha firat Johans födelsedag med en fransk bakelse, och därmed utökat morgonens sockerintag ytterligare så packade vi in allt i bilarna och styrde kosan mot Cassis för att paddla och uppleva Calanquerna från vattnet.

Väl i Cassis letade vi upp en kajakuthyrare som berättade för oss om hur kajakuthyrningen gick till i området. Det finns inga kajaker för uthyrning, så som vi är vana att se dem, om man inte paddlar med guide. Därför fick vi istället hyra så kallade ”sit on tops”. Vi var 2 i varje sit on top och i en var vi tre. Orsaken till att man hyrde ut sådana var att de är stabilare än vanliga kajaker och inte lika ömtåliga. Killen som vi hyrde av berättade att detta med kajakuthyrning var relativt nytt för Cassis och att det för några år sedan varken var efterfrågat eller tillgängligt.

Vi paddlade längs med vikens ena kant ut mot havet. På klipporna låg det många och solade och när vi rundade den första klippan så såg vi hur de höga klipporna slöt ut i vattnet från land och bildade flera vikar längs med kusten. Vi paddlade in i en vik och klev i land på en klippa. Efter några dopp och mer eller mindre eleganta dykningar från klipporna åt vi lunch i solen. Efter det var det några som simmade över till andra sidan viken och provade på att klättra med vattnet som fallskydd.

Vi hade en underbar dag men vid fyratiden så var det dags att lämna tillbaka kajakerna och påbörja resan mot Luberon där vi skulle spendera nästkommande två nätter.

Vid sju på kvällen kom vi fram till vandrarhemmet och hotellet Auberge des Seguins. Auberge des Seguins låg bokstavligt talat vid vägens ände och precis bakom anläggningen tornade en hög och lång klippvägg upp sig. Vi avnjöt en fantastiskt god trerättersmiddag och sedan stupade vi alla i säng, trötta efter dagens aktiviteter.

Av: Maja

Kommentera