Canyon-Verdon

Vi började vår resa i Castellane, för att gå hela vägen till canyon vid Verdon. Canyon du Verdon, som det heter på franska, ligger i sydöstra Frankrike och är en av Europas längsta kanjoner. Den är cirka 2,5 mil lång och klipporna är ändå upp till 700 meter djupa.

Vi lämnade vårt vandrarhem tidigt på morgonen i bussen och körde sedan fram till kanjonen. Här började vi vår vandring längst med kanjonen, från en plats som heter Couloir Samson för att ta oss fram till Chalet de la Marne.

Stigen börjar på nedre delen av kanjonen och går längs med vattnet som rinner mellan dessa massiva bergsklippor. Stigen leder så småningom till två tunnlar där den kortaste är på 110 meter och den längsta är på 670 meter. När man väl kommer ut från dessa fantastiska tunnlar, så fortsätter man sedan på små stigar som ringlar sig uppför berget. Vi gick ett par timmar uppför tills vi nådde en platå Carrefour de la Mescla. Här blir det sedan en väldigt brant stigning upp för berget.

Vi fortsatte sedan mot vår slutliga destination, som alltså var Chalet de la Marne. Väl där gick Olle i förväg för att hämta bussen och vi andra delades upp i två grupper, en som gick i väg och badade i det härligt turkos-gröna vattnet och den andra gruppen som gick in i själva byn Marne.
http://www.lyonalacarte.com/IMG/arton437.jpg?1286535449

Kommentera